2 Şubat 2010 Salı

Donan yavrusu ile ANA YÜREĞİ


Ne yazık ki kış aylarında bu durumlarla çok karşılaşıyoruz.Elinizden geldiğince sokaktaki hayvan dostlarımıza yardım edelim.Bu zorlu kış aylarında, karda yağmurda onlar hayatta kalma savaşı veriyorlar.Lütfen bir daha karşılaştığınızda başınızı çevirmeyin.Onlar bir kap yemeğe muhtaç.Özellikle yavrular için kış ayları gördüğünüz gibi ölümcül olabiliyor.

Haber metni aşağıda.Okumak yada videosunu izlemek isteyenler için işte link.
http://www.hayvansevergazetesi.com/haber/1281-donan-yavrusu-ile-ana-yuregi.html
 "Ağrı'nın Fırat Mahallesi'nde şiddetli soğuklar yüzünden öldüğü sanılan ve cesedi donan ölen yavru köpeğin başucundan ayrılmayan, adeta nöbet tutan annesi ve kardeşi görenleri oldukça duygulandırdı.

Mahalle halkının duygulu bir şekilde izlediği köpekleri çocuklar severek beslemeye çalışıyorlar. Gece saatlerinde ölen köpeğin leşi karlar içinde beklerken, küçük köpek ve annesi havanın soğuk olmasına aldırış etmeyerek uzun süre bölgeden ayrılmıyorlar.

Köpekleri her gördüğünde yüreğinin burkulduğunu belirten Seyithan Kaya adlı vatandaş, hayatında ilk defa böyle bir manzara gördüğünü söyledi. Küçük köpek ve annesinin ölen köpeğin başından ayrılmadığını vurgulayan Kaya "Bu manzarayı gördüğümde hayvanların nasıl canlılar olduğunu bir kez daha anladım. Bu manzara benle birlikte bütün mahalleliyi üzdü. Bu yüzden ölen köpeğin cesedini bile kaldıramadık" dedi.

Durumun Ağrı Belediyesi'ne bildirilmesi üzerine mahalleye gelen Ağrı Belediye Başkan Yardımcıları İbrahim Kösedağ ve Ömer çelik, ölen köpeğin cesedinin kaldırılmasını sağlayarak anne ve yavrusunu Ağrı Hayvan Barınağı'na götürdüler. Geçtiğimiz ay itibari ile kurulan hayvan barınağına köpeklerin toplanmasına başlandığını belirten Başkan Yardımcıları Kösedağ ve Çelik "Tüm sokak köpeklerimizi bu barınakta toplayacağız. Bu durumdan yeni haberimiz oldu. Anne ve yavrusu bundan böyle barınağımızda iyi şekilde bakılarak yaşamlarını sürdürecektir" dediler."

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails